✅ Безплатно връщане до 7 дни с готова товарителница в пратката 📦 Безплатна доставка на всички поръчки над 70лв
Кошница 0

Нова учебна година - нов гардероб
! Или кои са 7-те типа дрехи за училище, които всеки ученик трябва да има под ръка
?

тенденции

Преди да започнем да попълваме детския скрин с нови неща, първо трябва да освободим място в него! Без съмнение, поне половината дрехи в гардероба на детето ви са или твърде малки, или твърде износени, за да могат да бъдат носени и тази учебна година. Затова отделете ги настрана и когато имате възможност, ги донесете в Скрито в Скрина. По-запазените от тях можете да продадете и да финансирате “презареждането” на гардероба за новата учебна година, а тези от тях, които имат забележки и са по-износени, можете просто да дарите.

След като вече сте разчистили голяма част от рафтовете, закачалките и чекмеджетата в шкафа, следва сортирането и подреждането на останалите дрехи. Ако имате възможност, подредете ризите, туниките и роклите на закачалки (така няма непременно да се налага да ги гладите преди всяко обличане), а блузите, пуловерите, тениските, панталоните, клиновете, полите и спортните дрехи сгънете и подредете в отделни купчини.

Когато приключите с този етап, вече ще имате доста добра идея кои типове дрехи липсват в детския гардероб, от кои ви трябват повече бройки и от кои имате достатъчно и по мярка. Направете списък с нещата, които трябва да купите и се опитайте да се придържате към него.

Споделяме с вас нашия списък с неща, които, всеки ученик трябва да има в гардероба си. Надяваме се да ви бъде полезен!



1. Дънки

Едва ли ще ви изненадаме с първата категория в списъка ни! Съвсем естествено, слагаме дънките на първо място, защото са удобни и прекрасно се комбинират с почти всичко, което намерите в шкафа - от спортни блузи и тениски, през пуловери и туники, до ризи, жилетки и сака. Освен това, в дънки децата изглеждат готини (а знаем колко е важно да си готин, когато си ученик…). Грижата за тях е сравнително лесна и дори, когато хлапетата (буквално!) скъсат от носене любимите си дънки, могат да продължат да ги носят, защото, в крайна сметка, няма нищо по-модерно от чифт скъсани дънки! И като стана дума за модерно, ако държите да не изоставате от модните тенденции тази есен, тогава изберете дънки в черно, бродирани дънки и скини дънки с висока талия за момичетата или класически прави дънки, както и цветни дънки за момчетата.


2. Тениски
Класическите памучни тениски (както с къс, така и с дълъг ръкав) са абсолютно задължителен елемент за всеки детски гардероб. Необходими са ви по 4-5 броя от всеки вид, за да не се налага в средата на всяка седмица да пускате пералня, за да имат малките чиста тениска за следващия ден. Изберете такива в свежи, ярки цветове и с интересни щампи. Или още по-добре - оставете децата да ги изберат сами - все пак те са тези, които ще ги носят!





3. Пуловери

Пуловерите със сигурност не са най-любимата дреха на децата! Ако, обаче, подберете по-меки модели с фина плетка - както изцяло памучни за есенните месеци, така и със съдържание на вълна за зимния сезон, децата ви няма да се противят да ги обличат… особено ако и изглеждат яко (както обичат да казват малките).


4. Суичъри (или суитчъри)
Едва ли ще се затрудните с избора на суичъри за вашите ученици - на пазара има огромно разнообразие от цветове и кройки, а и децата се чувстват удобно в тях и обичат да ги носят. Затова, най-вероятно, те сами ще ви насочат към моделите, които да купите. Изберете 1-2 по плътни суичъра - най-добре с поларена подплата и с цип, които децата ще могат да носят вместо яке в преходните месеци. Купете и 1 по-тънък без цип и с качулка, който малките ще могат да носят под ватирания елек или зимното яке.


5. Ризи
Сигурно децата ви рядко ходят на училище облечени с ризи, но това не означава, че не трябва да имате няколко под ръка за по-специални случаи като първия учебен ден, завършването на учебната година, училищния празник или пък някое голямо извънучилищно събиране. Затова, заредете момчешкия гардероб с една спортно-елегантна риза в бяло, която може лесно да бъде съчетана както с класически официален панталон, така и с дънки и с една по-официална риза на цветно райе или каре. За момичетата може да се насочите към елегантна бяла риза, която да комбинирате със сукмани, поли и панталони, както и към спортно-елегантна карирана риза в любимия цвят на детето. За малката дама може също да набавите и риза-туника, която пък стои перфектно със скини дънки и едноцветни ластични клинове, а за малкия господин - дънкова риза, която да облича върху любимата си тениска през по-топлите есенни дни.




6. Връхни дрехи
Не е нужно да отрупвате закачалката с всякакви видове пухени якета, ветровки, парки, палта, кожуси, бомбър якета и шлифери. Достатъчо е да подсигурите шушляков или ватиран елек на малките, който те да носят в пролетно-есенните месеци, когато е твърде студено, за да излезнат само по блуза, но пък е твърде топло, за да облекат зимното яке. Заредете гардероба им и с една ветровка от промазана материя или дъждобран за предстоящите дъждовни дни, както и с едно дебело зимно яке за най-студените месеци. Спрете се на по-ярки цветове и интересни кройки на марки като LC Waikiki, Zara, Benetton, Mayoral и Next и направете мрачните есенно-зимни дни малко по-свежи за децата и за вас самите!


7. Рокли и поли (разбира се!) за момичетата
Даааа, знаем… за тези от нас, които имат дъщери, тази категория в никакъв случай не трябва да бъде сложена на последното, безславно 7-мо място… НЕ! Категория "Рокли" задължително присъства на ПЪРВО място в списъка на всяка малка дама и съответно - на нейните родители! Ние решихме да я оставим най-накрая не защото не знаем колко важни са роклите и полите (които се въртят) за всяко малко момиче, а защото искахме да оставим най-хубавото за накрая :) И така, ако имате малка госпожица, то сигурно всеки сезон сваляте от закачалките 18 различни рокли, повечето от които в най-добрия случай са облечени по веднъж! Затова, този сезон, не правете грешката да купувате на дъщеря си всяка рокля, която предизвика нейното възхищение. Вместо това, подарете й една, максимум две, “УАУ” рокли за специалните моменти - една по-плътна спортно-елегантна рокля с интересен десен и една рокля тип туника, която да комбинира с клинове и ластични панталони. Колкото до полите - една елегантна, разкроена пола в черно или сиво, една ежедневна дънкова пола и една тюлена пола за фръцкане са повече от достатъчни!




7. Спортни долнища (разбира се!) за момчетата
Както и при момичетата, това най-вероятно е категория, която трябва да бъде поставена на по-предни позиции в списъка. Все пак, докато все още са в началните класове (а и след тоева ;) ) за разлика от момичетата, повечето момчета не се притесняват толкова за стила и вида си, а по-скоро държат да им е удобно. А няма нищо по-удобно от свободен спортен панталон тип джогър (анцуг). Изберете 3-4 модела в основни цветове като тъмносиньо, маслено зелено или сиво, които лесно могат да се комбинират с ярки тениски, суичъри и якета.




Ако решите да започнете търсенето на дрехи за новата учебна година от Скрито в Скрина, тогава надникнете ТУК!



А ако мислите, че сме пропуснали нещо съществено в нашия списък, ще се радваме да го допълните! Кои са основните типове дрехи във Вашия “Back2School” списък?



Предишна публикация Следваща публикация


Оставете коментар

Имайте предвид, че всички коментари се преглеждат и одобряват от модератора преди да бъдат публикувани

Liquid error (layout/theme line 382): Could not find asset snippets/spurit_uev-theme-snippet.liquid