✅ Безплатно връщане до 7дни с готова товарителница в пратката 📦 Безплатна доставка на всички поръчки над 70лв
Кошница 0

За най-непреходната дреха (дори в детския гардероб)!

дрехи

Днес, ровейки се из различни модни и лайфстайл блогове, разбрахме, че дънките имат рожден ден и стават на... 144 години! Вярно, не е кръгла годишнина, но на нас ни се видя като много специална дата, защото така и не успяхме да се сетим за друга дреха, която да е била "на върха" толкова време, и която вече век и половина да не излиза от мода. А това, само по себе си, е наистина внушително. 

Едва ли има човек - мъж, жена, дете, старец..., който в гардероба си да няма поне един чифт дънки. А ако сте като нас (фенове на денима) със сигурност имате поне 5-6 чифта дънки - по-спортни, по-елегантни, по-тъмни, по-светли, с цветни шевове, скини, с висока талия... за всеки повод и всяко настроение! Хубавото е, че независиомо дали притежавате 1 или 21 чифта дънки, можете лесно да ги комбинираме с (почти) всичко и да ги облечете в (почти) всяка ситуация. 

Що се отнася до дънките и дънковите материи, детският гардероб, съвсем естествено, не прави изключение. Едва ли има друга дреха, която да е толкова здрава и издръжлива, и в същото време да е подходяща за всеки случай и повод. Ето защо, в  детския гардероб винаги се намира поне един чифт класически, сини дънки, които родителите (или децата с ясно изразен моден вкус и предпочитания) умело съчетаваме с елегантни ризи, сака, папионки и тиранти за по-специалните случаи като сватби и кръщенета, или с цветни тенсики, кецове и шапки за ежедневните обиколки в парка, може и с кокетни туники, шлифери, балеринки и диадеми за неделните предиобеди в кукления театър. И ако до сега сте си мислели, че детските дънки са подходящи по-скоро за специални поводи, а не толкова за активните дни в детската градина... помислете пак! Понеже в своята дълга и богата история денимът е доказал, че може многократно да се променя и адаптира към различни модни тенденции, вкусове и предпочитания, в днешно време е лесно да изберем най-удобните дънки за детето ни - по-тънки и меки или подплатени, с ластичен колан или с тик-так копче, с висока талия или леко смъкнати  - всичко зависи от това в кой модел детето се чувства най-комфортно и свободно.

             

Именно защото дънките са една от най-носените дрехи в нашите скринове и тези на децата ни, е добре да спазваме някои правила при грижата за денима, за да можем да удължим живота му:

1. Перете дънките колкото е възможно по-рядко. Ако детето се е въргаляло с тях в пясъчника със сигурност прането няма да им се размине, но ако дънките не са били подложени на нечувани подвизи и изглеждат чисти, не бързайте да ги хвърляте в пералнята. Така ще предотвратите избледняването на цвета, а ще спестите и няколко литра вода!

2. Когато перете дънките, обръщайте ги наопаки, перете ги с хладка вода и избягвайте да ги сушите в сушилнята, за да запазите материята им по-дълго здрава.

3. Замразете ги! О да, буквлно ги пъхнете във фризера. Този малък трик наистина ще освежи всеки чифт дънки.

 

Носете си новите дрехи, но си пазете старите дънки, защото вашите запазени дънки все някога ще се върнат на мода (ако въобще са излизали от мода) и защото запазените, умалели дънки на децата ви могат да бъдат продадени в Скрито в Скрина целогодишно! Да живеят дънките!Предишна публикация Следваща публикация


Оставете коментар

Имайте предвид, че всички коментари се преглеждат и одобряват от модератора преди да бъдат публикувани