✅ Безплатно връщане до 7 дни с готова товарителница в пратката 📦 Безплатна доставка на всички поръчки над 70лв
Кошница 0

Когато дойде време за разчистване на гардероба...

детски дрехи

Пролетно-есенното преподреждане на гардероба може и да е приятно занимание, особено когато започнем да вадим от задните рафтове ризите с къс ръкав, късите шорти и ефирни рокли. Но когато имате едно, две или три деца (тук е мястото да ви кажем "Голямо БРАВО!!!"), "подготвянето" на детските скринове за предстоящия сезон може да бъде дъъъълъг и изтощителен проект. Не само, че трябва да сгънете всички онези дрехи, които няма да се носят в идните месеци и да извадите, и прилежно да подредите онези, които ще се обличат всекидневно, ами трябва да проверите кои от тези дрехи въобще стават на децата ви все още, и да решите какво да правите с дрехите, които вече са умалели. А "да проверите кои от дрехите стават" най-често значи няколкочасов маратон, в който отегченото ви до смърт деца пробват дреха след дреха, за да можете вие да видите закопчават ли се циповете и достатъчно дълги ли са ръкавите и крачолите.

Лошата новина е, че с тази част от проекта не можем да помогнем - ще трябва да разчитате единствено на собствените си сили и на благосклоността на малките. Добрата новина е, че (както много от вас вече знаят), ние можем да "ударим едно рамо" със следващата част от проекта - разчистването на умалелите дрехи. И така, когато най-сетне сте прибрали всички умалели дрехи в торби и кашони, сортирали сте ги по сезон и сте ги разделили на такива, които са в перфектно състояние, такива, които имат някои забележки и такива, които стават единствено за рециклиране, можете да се отправите към Скрито в Скрина (или да ни се обадите, за да ви кажем как да ни ги изпратите, когато се намирате извън София). От там нататък ние поемаме нещата в свои ръце - преглеждаме внимателно всичко, което сте ни донесли/изпратили, подбираме нещата, които смятаме, че могат да бъдат продадени и за всяка една от тези дрехи ви даваме цена, на която можем да я купим. Ако "офертата" ви устройва, взимате кеша (или ваучер за пазаруване в магазина) и най-вероятно се захващате със следващия проект - да инвестирате спечеленото в "зареждането" на детския скрин с дрехи по мярка. Ако сте ни донесли и кашона с дрехи, които "имат някои забележки" и ние сме преценили, че не можем да купим повечето от тях, но вие категорично не искате да връщате обратно нищо във вече попретъпкания гардероб, можете да ги оставите в Скрито в Скрина за даряване. Бъдете сигурни, че ние ще ги "предадем нататък" като ги подарим на родители, които имат нужда от тях - било то като част от нашата инициатива "Да споделим детския Скрин", или като просто ги изпратим на семейства, които са се свързали с нас.

И за да може сезонното разчистване и "презареждане" на гардеробите да бъде максимално успешно от гледна точка на инвестирано време и спечелени средства, ви даваме няколко малки съвета как да продадете детските дрехи най-бързо, лесно и с максимална възвръщаемост на инвестицията. Ето ги и тях:

1. Когато подбирате дрехите, които да продадете в Скрито в Скрина, погледнете на тях от гледната точка на купувач - бихте ли купили тази дреха за детето си и бихте ли му я облякли с удоволствие? Ако дрехата има някаква малка забележка, помислете дали дефектът е пренебрежим и дали не би ви спрял вие самите да си купите дедения панталон или блуза. Ако сте сигурни, че вие самите бихте платили за тази дреха, то тогава я сложете в купчината "за продаване".

2. Влезте на сайта ни и прочетете внимателно какви дрехи купуваме и какви не купуваме в дадения момент. Донесете в Скрина само дрехите, които отговарят на изискванията ни и са подходящи за настоящия сезон. Така например, ако идвате при нас в средата на лятото, ще е най-добре да подготвите най-вече летни дрехи, но можете да донесете и памучни блузи или ризи с дълъг ръкав, тънки жилетки, леки панталони или дънки, както и рокли с дълъг ръкав. Останалите дрехи, които сте разчистили от детския гардероб, но които не са подходящи за сезона, можете да отделите някъде - тях ще ни донесете в следващите 3 до 4 месеца. Ако не сте сигурни какво точно да подберете, не се колебайте да ни се обадите - ние ще отговорим на всичките ви въпроси.

3. Ние не държим на това дрехите, които ни носите да са изпрани и изгладени. Така или иначе всички дрехи, които "влезнат" в Скрина, задължително минават през пране, дезинфекция и гладене преди да стигнат до новите си притежатели. Но имайте предвид, че ако донесете дрехи, по които има петна, шансът да ви ги върнем е много голям, тъй като няма как да знаем дали петното ще "падне" при прането на дрехата или не. Затова, за да си спестите повторно идване до Скрито в Скрина, добре огледайте дрехите за петънца и ако откриете такива, изперете ги като допълнително третирате с препарат изцапаното място.

4. За да можете да удължите живота им и да ги продадете на по-висока цена, понякога е необходимо да полагате допълнителна грижа за детските дрехи. Със сигурност няма какво да направите за вече протритите колене на панталона, но можете, например, да простирате всички тъмни дрехи, обрънати с лицето навътре - така цветовете им няма да избледняват от слънцето. Хубаво е и да използвате сушилнята по-рядко - сушенето на дрехите в нея води до по-бързото им захабяване. Ако имате възможност не режете етикетите на дрехите (разбира се ако те не дразнят кожата на детето Ви), защото много често това, че тениската е Benetton или панталонът е Calvin Klein, ще се отрази на цената, на която ние ще ги купим.

5. И не на последно място - внимавайте как "складирате" умалелите дрехи. Не ги дръжте затворени в кашони/прибрани в торби твърде дълго време, защото дори грижливо изпрани, сгънати и прибрани, дрехите "остаряват" с времето - цветовете им се променят, някои от тях се оцветяват при допира с други дрехи, бялото пожълтява, а тъмните цветове изсветляват. Сигурни сме, че скриновете на децата ви са пълни с прекрасни дрехи, които "са заредени" с много специални емоции и имат сантиментлна стойност, но от тях можете да запазите една или две дрешки. Всички останали дайте на приятели и познати, продайте или просто дарете - така не само ще освободите място в гардероба за новите дрехи на децата, но и ще "предадете нататък"...дрехи и усмивки!

 

 



Предишна публикация Следваща публикация


  • Kolinishop на

    Много полезно. Винаги се отнасям с особена грижа за дрехите у дома.

  • Kolinishop на

    Преди много трудно се разделях с дрехите, които не нося вече..постоянно складирах и прибирах, докато един ден просто събрах всичко и го подарих, като си отворих място за много нови неща :)


Оставете коментар

Имайте предвид, че всички коментари се преглеждат и одобряват от модератора преди да бъдат публикувани

Liquid error (layout/theme line 382): Could not find asset snippets/spurit_uev-theme-snippet.liquid